Till alla er!

Så jag borde inte få ha en åsikt?
Borde jag vara tyst, bara för att jag råkar vara ärlig och sann?
Du tycker jag är knäpp för att jag säger det jag tycker...
Antar att det är lättare för dej om jag bara satt där och log?

Men när man då börjar säga emot, blir ni förvånad och vet inte vad ni ska göra.
Den enda lösningen för er då är att börja sprida falska rykten.
Det för mej är inte en sann människa i mina ögon.

Något jag inte förstår är att en kille kan ha tre flickor på samma gång och då är han tydligen "the man"
men om en tjej skulle göra samma sak så är hon tydligen en hora!?

Till alla er som kännt er nedtryckta och inte fått säga vad ni vill eller tycker.
För er som kännt er mindre värda än någon annan.
För dej som haft någon som tyckt att du endast borde bli sedd, inte hörd.
Vad borde ni göra!?
SKRIK HÖGRE!!!
Säg till deras ansikten att "jag ska inte låta mej bli nedtryckt!!" " Jag är inte mindre värd än någon annan!"

JAG ÄR JAG OCH JAG ÄR STOLT ÖVER DEN JAG HAR BLIVIT!!!!

(inspiration: Christina Aguilera "Cant hold us down")

Drömmar!

                                 image23
                                                                  Sleep, av Salvador Dali

I morse vaknade jag mitt i en väldigt stark dröm! Den var så verklig att det var nästan skrämmande!
Därav detta inlägg....

Drömmar är något jag alltid har varit fascinerad av. Det är alltid lika spännande att få gå och lägga sej på kvällarna omedveten om vad som komma skall. Ibland kan det vara något roligt, ibland något skrämmande, något ledsamt, eller helt enkelt bara något neutralt.
     Det bästa med att drömma är att man får försvinna från vardagen, in i en värld som inte är lik någon annan. Man får ta en paus från sitt liv ett tag.

     Jag har funderat på det här med dagdrömmeri, hur kommer det sej att man oftast faller i en dagdröm när man tex. sitter på en lektion med en lärare som bara står å pratar å pratar å pratar å pratar, att tillslut så orkar man inte lyssna längre, man bara hör hennes röst som tydligen ska informera om något lärorikt.... Då händer det att tankarna vandrar iväg till något annat som är mer intressant. Tex. vad man ska göra när man kommer hem, "undra hur hunden mår?", "matade jag fiskarna innan jag for?", "åh titta där, där sitter han den där snygga killen, undra vad alla skulle säga om jag bara gick fram till han och gav han en stor blöt....." RIIIIIING!!!! Där var klockan, slut för i dag, och jag har inte lärt mej ett dugg....

     Varför blir det så? Är det ett sätt för sitt medvetna att fördriva tiden? Eller är det att man försöker anstränga sej så hårt att lyssna på läraren att tillslut blir det "slut batterier" i hjärnan, att den går in i en dagdröm för att ladda upp dessa igen? Eller är det bara så enkelt att man inte ids lära sig nå trams om hur världen kom till att det är roligare att tänka på något annat.... Bra fråga...

     Ibland så tror jag att jag drömmer om saker som kommer att hända nästa dag, det behöver inte vara något speciellt. Kan hända att jag drömmer att jag borstar tänderna åsså spiller jag tandkräm på min fot. Sen samma morgon så när jag står och borstar tänderna så spiller jag tandkräm på foten, konstigt! Eller är det det som kallas Deja Vu? Man har en känsla att detta har hänt en gång förut? vet inte riktigt... 

      Men vad är drömmar egentligen?
Jag har fått höra att det kan vara "dagsrester" från saker som hänt under ens dag, men också önskningar av något slag. Jag har även fått höra att eftersom sömnen är livsnödvändig för oss så är drömmens uppgift att hjälpa oss hålla oss i ett sovande tillstånd.

     Men varför drömmer jag mardrömmar då? Jag menar, jag har varken sett eller önska få se en trehövdad människoätande bläckfisk, men ändå så kommer den upp i min dröm och ska äta upp mej!? Whats up with that, ey!? 
     Jag antar att det är då man kommer till det där avsnitet "att tyda drömmar". Den där trehövdade bläckfisken kanske egentligen är min oro för min framtid som tär på mej att det känns som att jag snart kommer att bli uppslukad av den? Eftersom att min framtid inte har någon speciell form i mitt medvetna så gör mitt omedvetna den till ett stort farligt monster i mina drömmar, för att på det sättet bekämpa min oro?
      Samma sak när man är sjuk, så händer det att man drömmer mardrömmar.... Men det man egenligen drömmer om är kanske kampen mellan dom "friska" och "sjuka" blodkroppar? 

Ja, det är många frågor och funderingar kring detta eviga drömmandes! Men eftersom jag läser psykologi nu så kanske jag kan få mej en klarare uppfattning, så småningom :-)

Nu ska jag äta nudlar :-)

En förälskelse!

En värme, ett välbehag, en kittlande känsla! Kan det bli mer underbart?
Två små korpsvarta pärlögon! En viftande svans, en blöt puss med instänk av lite dålig andedräkt!
Detta är förälskelse i dom högre klasserna!!

image21
    
   


Gwenhwyfar

          image20

She is the White Shadow, dancing by moonlight to the faery piper's tune, leaving tiny white star flowers to glow where her feet have trod. She dreams that she dances among constellations far beond our knowing.

Min Familj

Första inlägget bör väll vara en presentation av mej och min familj... så här kommer det:

Jag, Frida:

  

Ja, vad kan man säga om mej då?

Dåtid: Föddes en vacker aprildag på Umeå bbblablabla onödigt vetande.... Gick grans djurvård under gymnasietiden... rolgaste skoltiden i mitt liv!! Underbar skola! tycker inte alls om att prata om mitt förflutna! tar framtiden som en överraskning i stället ;)

Framtid: När jag blir stor ska jag bli en.... jaadu... den eviga frågan... ingen aning! Öppen för förslag? :-P

Nutid: Bor med min underbara familj i en 64:a i Luleå, trivs bra där, men längtan till landet och ett eget hus är stor. men frågan är vart?
       Jobbar på pearlshop (http://www.pearlshop.se/) i stan sen 1½ år tillbaka, försöker hitta nå annat.... men hur lätt är det!? *suckar djupt* Går även komvux där jag läser matte B och psykologi A för att förhoppningsvis kanske möjligtvis om intresset finns kvar söka in på psykologi linjen på högskolan, om det är det jag vill göra....
      Annars är det inte så mycket... Far upp till jämtön då och då och umgås... eller far ner till Piteå och umgås....
Intressen: man kan väll säga att jag är en allätare! Provar på nya saker som kommer i min väg. Är inte alls rädd för förändringar! men kan väll säga att mitt största intresse är mina djur och djur överhuvud taget!
     Är uppvuxen med både hundar å katter, har haft alla möjliga djur. Rider (red) väldigt mycket (sen jag var 5) Farit utomlands och hopptränat för en duktig hoppryttare! www.blenheimstables.com också en underbar tid!
 Men tyvär så har det inte blivit så mycket ridades efter att man flyttat till luleå... men sökandes efter en häst att ta hand om är igång, så får väll se hur det blir.

Vet inte vad man mer ska säga, tycker om långa strand/skogspromenader, mysig middag med tända ljus, och en varm toalett när behoven kallar ;-).... jag är jag helt enkelt :-)Han, Jonas:

 
 


Mannen i mitt liv, min stora kärlek! Han som gett kännslan att vara älskad ett ansikte!

Dåtid: Född i boden, men flyttat under en senare tid upp till jämtön där han i stort sett slagit rot (men lyckades få ner han till luleå iaf *poäng till mej*) Utbildad kock! (gissa vem som slipper laga middag?;-) ) på gymnasiet, men intresset för bilar blev större så började jobba på Fyrkantens bildemontering sen två år tillbaka.

Framtid: Jo, hmmmmmm......... ta lastbilskörkort? :-)

Nutid: Ja, bor med mej och min familj i luleå. samlar på sej projekt efter projekt (bilar alltså) så är väll å jobbar med dem sådär en hel del.... men det är ju hans hobby så man ska ju inget säga....
    Hans far har ju ett stort garage upp i jämtön så blir att vi far upp dit med jämna mellanrum, då kan man bli bjuden på fest också, och de e ju aldrig tråkit ;-)

Intressen: Bilarna (såklart!! även om han kan bli mordisk på dem) mer är det väll inte, jo, på senare tid har han börjat intressera sej för akvaium så förutom det 600 liters vi redan har ska han snart sätta i gång ett saltvattenakvarium av det lilla vi har... så det ska bli spännande :-)


Bill å Bull, Orka å Måste:


      Orka                           Måste                                    Måste        Orka vaktar räkningar

Orka och Måste skaffade vi när vi just hade flyttat till lägenheten, tror till och med dom var in före sängen :)
      Dessa är dom mest roligaste och underbaraste katterna som finns, deras personligheter är så speciella. Dom ska följa med överallt! När vi går ut med hunden så följer dom med! Ska alltid sova på ens mage, och det vill jag lova, dom är inte lätta...
      Orka är den mer fisförnäma katten som i stort sätt ÄGER sin matte, han ska ha all uppmärksamhet oxå.
      Måste är den mer livligare och barnsligare katten, som inte är så mycket för att gosa, men på mornarna när man vaknar kan han vara RIKTIGT kelsjuk!
      Våra katter pratar väldigt mycket oxå! Det är nog lite siames i dem :-)


San Miguel:Min fina majsorm som jag köpte av "orm-experten" Peter Rikkula, han hade tagit hand om den för den trivdes inte hos sin förra ägare, så han är rätt så liten för att vara ett år... Men här verkar han trivas för han växer och äter mycket bra nu :-)


Fiskarna och dom nypiga jävlarna:

    
ena hummern

Detta är alltså vårat 600 liters akvarium! Kan väll säga att det mest är Jonas´s, det var han som ville ha det :-)
har två humrar i det som leker växt-rensare, för dom klipper av växterna som Jonas stoppar ner, så har börjat med blandat plast och riktiga växter. Ska fixa lite finare fiskar någon gång i framtiden.


Nykomlingen, Stolen hearts Celina Nyponros, "Lina"

   

Celina är den nyaste i familjen!
     Jag och Jonas har väll alltid pratat om att skaffa hund, men det har aldrig blivit tid eller pengar.... Frågan var ju sen vad vi skulle ha. Jonas ville ha någon liten hund, och jag ville ha en större... Vi pratade om chiuaua V.S irländsk varghund! Men vi insåg sen att en irländsk varghund skulle bli för stor i våran lilla lägenhet! Och en chiuaua skulle vi bara tappa bort eller trampa på...
     Så kom det en dag då vi satt å gjorde våran dagliga "blocket-inspektion" och såg att dom hade taxar till salu i piteå. Visst, jag var lite skeptisk till en början... En tax!? Men det skulle ju inte skada att fara dit å titta på dom små varelserna.
     När vi kom dit så blev vi bemötta av två jättefina taxar (varav en var Celinas mamma) och då blev jag frälst! Av att bara se på dom vuxna hundarna! En sådan vill jag ha! Vi tittade så klart på valparna oxå, det var 4:a st (2 hanar 2 honor) varav en hona var tingad. Vi fastnade för den ena tiken och den andra hanen.
    Vi bestämde oss för att fara hem å tänka på saken, men innan vi ens kommit hem så bestämde vi oss för att ta tiken, Celina, två veckor senare var vi hundägare till den sötaste lilla valpen i VÄRLDEN!!!
    Men tillsammans med allt det där söta så tillkommer också tidiga mornar, bajs å kiss på golvet, sönderbitna, strumpor, illaluktande mat etc. Men jag lovar! Det kommer att vara värt allt arbete i slutändan!


Sådär, det var lite om mej och min familj, sen får i väll veta mera om jag lyckas hålla min blogg uppdaterad :)


Välkommen till min nya blogg!


Jo, hjärtligt välkommen.... å allt det där ;)

jag är ju en väldigt "skrivande" människa så tänkte dela med mej lite av mitt VÄÄÄÄLDNAS intressanta liv och allt som tillkommer i det (ni hör ironin va? ;-) )

Ska väll börja sätta igång å skriva när jag får tid.....

Nu måste jag gå å mata toan ;)

Tjillavippen!


RSS 2.0